Servis i reklamacije

Povraćaj robe se realizuje isključivo u slučaju reklamacije, usled neispravnosti ili oštećenja uređaja, odnosno u cilju servisiranja istog i ne može se izvršiti u druge svrhe. U slučaju da je kupac koristio uređaj, ako je uređaj otvaran, i nakon određenog vremena nije zadovoljan radom, tj. očekivao je mnogo više od naručenog uređaja povraćaj novca, zamena proizvoda ili povraćaj istog nije moguća.

U zavisnosti od trenutka pojave nedostatka u funkcionisanju proizvoda, reklamacija na funkcionalnu ispravnost proizvoda se može svrstati u jednu od sledećih kategorija:

DoA - Reklamacija u trenutku instalacije ili prvog puštanja u rad (DoA - Dead on Arrival) može nastati u nekom od sledećih slučajeva:

1. isporučeni proizvod može biti oštećen, nekompletan ili da ne odgovara specifikaciji ili projektovanoj nameni (mora se utvrditi na licu mesta, proveriti ispred kurira robu i odmah reagovati). Ukoliko kurir napusti mesto isporuke, a Vi prijavite neispravnost kasnije ili nekompletnost pošiljke - razlikuje se račun i ono sto imate u paketu – reklamacija na žalost neće biti uvažena)

2. Ukoliko je proizvod u trenutku instalacije ili prvog puštanja u rad neispravan - u ovom slučaju morate odmah obavestiti ovlašćeni servis za proizvod koji ste poručili (podatke o ovlašćenom servisu pronaći ćete na garantnom listu koji ste dobili uz proizvod koji ste poručili – u većini slučajeva nalazi se na zadnjoj strani garantnog lista)

Ukoliko reklamirate funkcionalnu neispravnost proizvoda u garantnom roku tada proizvod isključivo šaljete u servis na onu adresu koja je upisana na garantnom listu (tu se nalazi kontakt telefon i adresa ovlašćenog servisa koji Vam može rešiti kvar). Ukoliko se obratite nekom drugom, ko nije ovlašćeni servis, možete naići na problem jer u tom slučaju proizvod gubo garanciju.

Prilikom prijema robe koja nije ispravno funkcionisala u trenutku instalacije ili prvog puštanja u rad (DoA), osoblje servisa je u obavezi da pre nego što izvrši zamenu robe odnosno vrati kupcu novac, proveri navode reklamacije kupca i kompletnost reklamirane robe.

Rok za povraćaj novca i utvrđivanje verodostojnosti onoga što je kupac naveo prilikom vraćanja robe je 30 dana od prijema robe na servis. Nakon toga, ovlašćeni servis za taj proizvod donosi odluku da li će se kupcu dati nov proizvod ili će se izvršiti povraćaj novca. Ovo završavate isključivo sa ovlašćenim servisom (ne sa prodavcem koji Vam je prodao robu)

Reklamacije na funkcionalnu ispravnost proizvoda u trenutku instalacije ili prvog puštanja u rad (DoA), biće prihvaćena samo ako se reklamirana roba vraća kompletna, neoštećena, u originalnoj ambalaži i ako je ovlašćeni serviser potvrdio navode kupca. Roba mora biti vraćena isključivo u ovlašćeni servis čiju adresu i kontakt možete pronaći na garantnom listu koji ste dobili uz kupljeni proizvod. Takođe, uz robu je neophodno dostaviti i račun kao dokaz da ste uredno platili proizvod kod prodavca.

Sve ostale reklamacije podležu pod opšte i posebne uslove navedene u garantnom listu (svaki uvoznik definiše svoje posebne uslove)

Prilikom reklamacije robe u garantnom roku, kupac je dužan:

- da reklamirani proizvod na servis donese u originalnoj ambalaži i to u ovlašćeni servis naznačen na garantnom listu. Ukoliko je reklamirani proizvod elektrostatički osetljiv, kupac je obavezan da proizvod donese u antistatik ambalaži
- da prodavcu, odnosno serviseru podnese na uvid original garantnog lista i račun o kupovini.
- da prodavcu, odnosno serviseru iznese precizan opis funkcionalne neispravnosti i opis uslova i sredine u kojoj je proizvod radio kada je došlo do nedostatku u frunkcionisanju istog. Ukoliko šaljete proizvod poštom na servis neophodno je da detaljno opišete razlog zašto reklamirate kupljeni proizvod.
- sve informacije o statusu proizvoda koji je na servisu kupac isključivo dobija od ovlašćenog servisa gde je i ostavio proizvod.

Adriatiko online shop zadržava sva prava promene cene proizvoda; pa ako ste poručili uređaj po jednoj ceni i sa tom cenom ste ga primili na kuću adresu, a nakon toga je cena smanjena nemate prava na povraćaj novca.

U nastavku možete pronaći adresu i kontakt telefon ovlašćenog proizvoda za sve brendove (proizvođače) čije proizvode prodajemo. Dovoljno je u prazno polje naznačeno sa Unesite naziv proizvođača, unesete naziv nekog brenda (npr Toshiba) i biće Vam prikazani svi ovlašćeni servisi za konkretnog proizvođača

 

Lista Brendova


Upišite naziv proizvođača:

Acer ADOBE Altec Lansing AOC
APC Apple Asus BENQ
Blueberry Canon CHIEFTEC Cisco
Cooler Master CT CT Computers Dell
EPSON Federico FUJIFILM Fujitsu Siemens Computers
Garmin Genius Gericom Gigabyte
Grundig Hansol HP ESG HP IPG
HP ProCurve Networking HP PSG HP Supplies HTC
IBM IBM Lenovo Inform JABRA
KONICA MINOLTA LEVEL ONE Lexmark LG
LG BG LG Mobile LG WG LOWEPRO
Microsoft MSI Nec Nikon
Nokia Olympus PALM Panasonic
PIONEER POINT OF VIEW PRESTIGIO Proview
Samsung Sharp Shockwave Siemens
Sky Vision Sony AV Sony CEE Sony Ericsson
Sony Nec Optiarc SONY PSE SONYAV TELEKOM
TELENOR Toshiba Trust Vega