Elektronski zaštitnik od prenapona ELPRO MT

Zastitnik-od-prenapona-ELPRO-MT
Proizvođač:

Cena:
(bez PDV-a): 1.685 din
(sa PDV-om): 1.988 din

ELPRO MT je eLektronski protektor (zaštitnik) kućnih i profesionalnih elektronskih uredjaja od prenapona.

Elektronski zaštitnik od prenapona ELPRO MT, osnovne karakteristike:
 • Konstruisan je po najsavremenijoj tehnologiji. Umesto do sada korišćenih topljivih osigurača i rastavnih kontaktnih elemenata korišćene su brze elektronske komponente. Na taj način postignuta su dva efekta: brzina delovanja i ponovljivost. Naime, posle delovanja, ugradjene komponente se veoma brzo relaksiraju i uredjaj je odmah spreman za ponovno delovanje (zaštitu) bez ikakvih dodatnih intervencija na njemu. Štiti od svih vrsta prenapona iz niskonaponske električne mreže i telefonske mreže.
 • Zahvaljujući svojim prigušnim elementima, štiti i od naglih priraštaja mrežnog napona. Namenjen je zaštiti računara, muzičkih i video uredjaja kao i zaštiti modema, telefonskih aparata, telefaksa itd.
 • Prenaponi koji se mogu javiti iz niskonaponske električne mreže, posledica su uključenja i isključenja, snažnih, induktivnih i kapacitivnih opterećenja, kakvi su inače naši kućni i profesionalni uredjaji u kojima su ugradjeni elektromotori, transformatori, prigušnice i kondezatori. To su usisivači, rashladni uredjaji, aparati za zavarivanje, veš mašine i dr. Ovi prenaponi generišu se u trenutku otvaranja kontakata njihovih prekidača koji se vrlo često desi u trenutku maksimuma sinusoide mrežnog napona, a koji mi ne možemo da kontrolišemo. Tada se, preko Voltinog luka ( varnice ), nagomilana električna energija u pomenutim komponentama, vraća u mrežu i duplira sa naponom iz mreže. Na taj način u jednom kratkom vremenskom intervalu može dostići vrednost i do 630 V, na koji su naši elektronski uredjaji veoma osetljivi.
 • Prenaponi takodje mogu nastati kao posledica atmosferskog pražnjenja. Mogu biti indukovani udarom groma u blizini niskonaponskih i telefonskih vodova. Oni takodje kratko traju, ali im amplituda može dostići vrednost i do 6000 V, te su zbog toga mnogo opasniji od prenapona iz mreže.
 • ELPRO MT deluje tako što sve navedene prenapone premosti sa jednog voda na drugi, gde god da su nastali. Njegova elektronska kola izvedena su kao dvostepena kaskada po principu: “ što propusti prvi, dočeka drugi “. Znači: dvostruka i apsolutna zaštita.
 • ELPRO MT je testiran simulatorom udara groma, serijama od 20 udara na mrežnom i telefonskom ulazu; po 10 u obe polarizacije. Amplituda test impulsa iznosi 6000 V u trajanju od 100 7s (mikrosekunda) KV 6 KV 20 40 60 80 100 120 140 160
Specifikacije
 • Nazivna snaga: 1400W
 • Vreme reagovanja: 1ns
 • Dozvoljena maksimalna impulsna struja: 6.4KA pri impulsu 6KV/100 7s
 • Zadovoljava preporuke CCITT
 • Kutija je od samogasivog materijala

Garancija:

Komentari kupaca

Vaš komentar je dragocen budućim kupcima.
Da napišete svoje mišljenje o ovom proizvodu kliknite ovde. Pogledajte sve komentare

 • Karakteristike

Tip kabla zaštitnik od prenapona

Ostalo

Elektronski zaštitnik od prenapona ELPRO MT Elektronski zaštitnik od prenapona ELPRO MT 1.988 din

APC

Produžni kabl APC Essential SurgeArrest 5 outlets sa telefonskom zaštitom 230V, P5BT-GR Produžni kabl APC Essential SurgeArrest 5 outlets sa telefonskom zaštitom 230V, 2.065 din
Produžni kabl APC sa 6 utičnica i zaštitom za telefon 230V, za kućnu i kancelarijsku upotrebu Produžni kabl APC sa 6 utičnica i zaštitom za telefon 230V, za kućnu i kancelarijsku upotrebu 2.479 din